Verdens enkleste moppingsaus

En god moppingsaus er søt, sur og sterk. Det er også den rette rekkefølgen for smaksintensitet. På internett er det oppskrifter der sausen har svært mange ingredienser og den kokes i flere timer. Men det kan gjøres fortere, og dertil slett ikke dårligere. Vår saus passer til svine- og storfekjøtt.

Tilberedning:

 

  • Velg en gryte du ikke er så redd for for å koke mopping. Når du holder moppingen varm på BBQ-ovnens komfyrplate kan du komme til å svi sausen. Dette hender når gryten blir stående lenge og væsken fordamper.
  • Kok først opp litt vann i gryten.
  • For å få en tykkere konsistens, ta eplesyltetøy eller most konservert ananas (du kan mose med en blender eller stavmikser). Både eple og ananas gir en søt og sur undertone. Ananasen har i tillegg egenskaper som gjør kjøttet mykere.
  • Tilsett et par spiseskjeer tomatsaus eller ketsjup.
  • Tilsett hakket chili. Beregn mengde etter skjønn, merk at jo lenger du koker, desto mer kokes den sterke smaken ut av frøene. Samtidig er chili-smaken mye mer intens når du smaker på sausen mens den er varm.
  • Tynn sausen med vann eller vin. Merk at vinen gir en sur undertone.
  • Du kan tilsette friske urter som rosmarin, timian eller oregano.
  • Kok i om lag 15-20 minutter og smak til med salt. Når du smaker til med salt må du også ta høyde for hvor salt kjøttet selv er. Er kjøttet ganske salt, vær tilbakeholden med saltet – og omvendt. Smak derfor først på kjøttet før du smaker til moppingsausen med salt.
  • Tilsett smør og sett sausen over varmen på BBQ-ovnens komfyrplate.
GrillSymbol Products