Våren gir oss muligheten til å lage sunne og smakfulle pestoer! Denne pestoen kan lages enten med hvitløkskudd eller ramsløk. Se hva hagen har å by på og lag pesto av det du kan høste akkurat nå. Hvitløken er litt tidligere tilgjengelig, så man kan starte vårmåltidet med hvitløk og gå over til ramsløk senere. Nesten enhver hage bør ha skvallerkål som kan høstes i skyggefulle områder.

Ingredienser for omtrent 500 g pesto:

  • En god håndfull unge skvallerkål
  • En bunt hvitløkskudd eller ramsløk
  • Parmesanost 150 g
  • En stor håndfull (ca. 100 g) mandler eller hasselnøtter
  • Extra virgin olivenolje 80-100 ml
  • Appelsinjuice 100 ml
  • Saften fra en sitron eller lime, 1 ss
  • Sukker (helst brun, uraffinert sukker), 1 ss
  • Svart pepper
  • Om nødvendig, tilsett litt salt til slutt

 

Skyll skvallerkål og hvitløkskuddene. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i ca. 2-3 minutter. Pestoens konsistens bør være litt flytende, og når olje og juice blandes, dannes en luftig emulsjonslignende konsistens. Pestoen holder seg i en lukket beholder i kjøleskapet i omtrent en uke. Nyt!

(0)

En veldig enkel og smakfull snack. Rask å lage med overraskende smaksegenskaper. Sjampinjongene bevarer saftigheten og baconet blir deilig sprøtt.

Tilberedning:

 

  • Du trenger en panne, eller grill, sjampinjonger og bacon.
  • Rull hele sjampinjonger inn i baconstrimler.
  • Tre inn på et spyd (NB! Spydene må være tynne, ellers går soppen i stykker).
  • Det er ikke nødvendig å salte soppen, ettersom saltet trekker fra baconet og inn soppen.
  • Legg spydene på en varm grill eller panne og stek i 10-15 minutter.
(0)

Her finner du noe å by på ved siden av kjøtt, fisk eller vegetarretter. Liker du poteter så liker du helt sikkert også Paris-poteter. Ettersom Paris-poteter kan kjøpes på butikken ferdig skrellet går det ikke tid til forberedelser.

Tilberedning:

 

  • Du trenger en panne, poteter, salt, pepper og rosmarin.
  • Varm opp fett i pannen og hell potetene over den hete pannen.
  • Tilsett salt og pepper og stek potetene til de er ferdige.
  • Tilsett rosmarin mens pannen fortsatt er varm.
  • Skru av gassen, legg lokk på pannen og la den stå i 5–10 minutter. Da er du sikker på at også de største potetene blir ferdige.
(0)
Vis mer
GrillSymbol Products