En veldig enkel og smakfull snack. Rask å lage med overraskende smaksegenskaper. Sjampinjongene bevarer saftigheten og baconet blir deilig sprøtt.

Tilberedning:

 

  • Du trenger en panne, eller grill, sjampinjonger og bacon.
  • Rull hele sjampinjonger inn i baconstrimler.
  • Tre inn på et spyd (NB! Spydene må være tynne, ellers går soppen i stykker).
  • Det er ikke nødvendig å salte soppen, ettersom saltet trekker fra baconet og inn soppen.
  • Legg spydene på en varm grill eller panne og stek i 10-15 minutter.
(0)

Her finner du noe å by på ved siden av kjøtt, fisk eller vegetarretter. Liker du poteter så liker du helt sikkert også Paris-poteter. Ettersom Paris-poteter kan kjøpes på butikken ferdig skrellet går det ikke tid til forberedelser.

Tilberedning:

 

  • Du trenger en panne, poteter, salt, pepper og rosmarin.
  • Varm opp fett i pannen og hell potetene over den hete pannen.
  • Tilsett salt og pepper og stek potetene til de er ferdige.
  • Tilsett rosmarin mens pannen fortsatt er varm.
  • Skru av gassen, legg lokk på pannen og la den stå i 5–10 minutter. Da er du sikker på at også de største potetene blir ferdige.
(0)

Svært ulike slags kjøtt kan stekes i BBQ-ovn, men ribbe og carré er klassiske retter å tilberede ved BBQ-metoden. Svine- eller lammeribbe kan også erstattes med storferibbe. Tilberedningstiden er 5-7 timer inklusive forberedelser. Så sett av tid.

Tilberedning:

 

  • Begynn med å forberede kjøttet – det stekes i ovnen som store stykker, ikke skiver.
  • Svineribben kan med fordel være en kulinarisk ribbe, dvs. ca. 6-8 cm tykk inklusive fleskelaget.
  • Skjær bort fleskelaget eller i det minste mesteparten av det (på lammecarréen det synlige ytre fettlaget).
  • Fjern det grøvste av hinner.
  • Smak til med salt og pepper, gni inn og la det stå 1–2 timer.
  • Varm opp BBQ-ovnen (med ved eller grillbriketter).
  • Legg inn kjøttet når ovnen er varm. Pass på at det er vann i ovnens vannkar.
  • Stek kjøttet i ca. 3 timer og hold temperaturen stabil (ca. 100 grader).
  • Pass på at det ikke blir tomt for vann.
  • Gjør klar moppingsausen: noe søtt (syltetøy, sirup eller kompott), surt (lime eller sitron) og noe sterkt – eller krydret (chili). Kok moppingsausen i en kasserolle, mos den om nødvendig med en stavmikser.
  • Smak til moppingsausen slik du liker det best. Om du for eksempel ønsker at lamme- eller storfekjøttet skal bevare en naturlig smak, bør moppingen være så tilbakeholden som mulig. Er det derimot ønskelig å tone ned den naturelle smaken, kan du bruke mye chili, urter osv. Blåbær eller solbær i moppingsausen gjør kjøttet mørkt. Dersom det ikke er det du ønsker, bruk for eksempel eple eller ananas når du lager sausen.
  • Det anbefales å moppe ribbene først etter 3 timers steking i ovnen, ellers vil sukkeret brennes.
  • Øk temperaturen til 120°C i 30-45 minutter ved slutten av steketiden, men pass på at det er nok vann i vannkaret.
  • Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina. La kjøttet kjølne litt før du skjærer det opp og serverer.
  • Ved siden av kjøttet kan du servere det du liker. BBQ-ribben smaker storartet også kald og holder seg mange dager i kjøleskap. Dermed anbefaler vi å heller steke mer enn mindre om gangen.
(0)
Show More Posts
GrillSymbol Products