Våren gir oss muligheten til å lage sunne og smakfulle pestoer! Denne pestoen kan lages enten med hvitløkskudd eller ramsløk. Se hva hagen har å by på og lag pesto av det du kan høste akkurat nå. Hvitløken er litt tidligere tilgjengelig, så man kan starte vårmåltidet med hvitløk og gå over til ramsløk senere. Nesten enhver hage bør ha skvallerkål som kan høstes i skyggefulle områder.
Ingredienser for omtrent 500 g pesto:
- En god håndfull unge skvallerkål
- En bunt hvitløkskudd eller ramsløk
- Parmesanost 150 g
- En stor håndfull (ca. 100 g) mandler eller hasselnøtter
- Extra virgin olivenolje 80-100 ml
- Appelsinjuice 100 ml
- Saften fra en sitron eller lime, 1 ss
- Sukker (helst brun, uraffinert sukker), 1 ss
- Svart pepper
- Om nødvendig, tilsett litt salt til slutt
Skyll skvallerkål og hvitløkskuddene. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i ca. 2-3 minutter. Pestoens konsistens bør være litt flytende, og når olje og juice blandes, dannes en luftig emulsjonslignende konsistens. Pestoen holder seg i en lukket beholder i kjøleskapet i omtrent en uke. Nyt!