Har du fått et produkt fra GrillSymbol eller Petteri Wiimaa og det ikke er rustet i det hele tatt? Ta det helt med ro, vi vil gi anbefalinger for behandling av COR-TEN®- stål slik at produktene begynner og få sitt stilige særpreg.

Hva er COR-TEN® og SSAB værbestandig stål?

COR-TEN® er ekstremt sterkt konstruksjonsstål med en unik værbestandighet. Den kjemisk sammensetning av stål gjør det mulig å danne et rustlag som dekker produktet uten at mekaniske egenskapene endres. Dette rustlaget beskytter stålproduktene mot naturkreftene og samtidig tilbyr unik og iøynefallende finishen. Dessuten er det også mer miljøvennlig enn vanlig stål.

 

Hvordan skal du behandle cortenstål produktet?

Nyprodusert COR-TEN®  er grå-  akkurat som vanlig varmvalset stål. Rustfinishen vil rett og slett komme av at været får litt tid på seg og til å sette i gang rustprosessen- fargen skal endre seg til rødbrun og blir mørkere over tid.

Det er to muligheter for å begynne rustprosessen:

1)på en vanlig måte

La COR-TEN®  -stålproduktet stå ute, da blir rustprosessen forårsaket av regn og fuktighet. Metalloverflatene er behandlet med løsningen– den forbereder overflatene for korrosjon. Det tar omtrent 1-3 uker før rustlaget dannes produktet-prosessen er avhengig av værforholdene.

2) på en rask mate

Spray saltløsningen på metalloverflatene. Dette gjentas 5-6 ganger. Saltløsningen må være svak-  1 teskje  salt per liter vann. Løs opp saltet i varmt vann og spray på produktet. Ingen annen behandling er nødvendig, regn vasker bort saltet over tid.

Rustlaget som dannes på overflaten blir tykkere ved hjelp av fuktighet i motsetning til karbonstål som blir tynnere av rust.

COR-TEN®-stål og forurensing: i løpet av det første året når rustlaget dannes, avgir produktet rust. Hvis du plasserer et COR-TEN® stålprodukt på en treterasse, etterlater det flekker på overflaten under produktet. Flekkene kan fjernes med en metallbørste. Noen typer stein absorberer alle flekker og COR-TEN® stål kan forårsake fargeendringer på steinene og disse kan være vanskelig å fjerne. Etter det første året har COR-TEN®-stålet dannet sitt rustlag og avgir nesten ikke ytterligere rust.

COR-TEN®-produkter kan stå utendørs hele året. Tildekking om vinteren eller oppbevaring er ikke nødvendig.

GrillSymbol Products