Kaldrøkt kalkunbryst

En sunn og lekker snack med svært lavt fettinnhold. Kan tilberedes i Smoky Beast-ovnen eller i en spesiell kaldrøkingsovn /-skap.

Tilberedning:

 

  • Forbered kjøttet for røyking: skjær filetstykket til ca. 3 cm brede strimler – skjær kjøttet etter de langsgående fibrene. Smakssett med salt, svart pepper og knuste einebær. Tilsett salt ca. 20 til 25 gram per kilo kjøtt. En toppet teskje salt = 20 gram.
  • Bland krydderet jevnt inn i kjøttet. La det stå i kjøleskapet i 2–24 timer.
  • Fyr opp kaldrøykgeneratoren i ildstedet og legg kjøttet på risten.
  • I den kalde tiden, når det er lav temperatur ute, kan du også bruke to vedskier for å gi røyk. Den ene vedskien må være tørr (så det skal gløde og brenne litt) og den andre fuktig for å gi røyk.
  • Pass på at temperaturen i ovnen ikke stiger over 30 grader.
  • Røyk kjøttet i ovnen i 12–24 timer. Kjøttet er klart når det har jevn farge helt gjennom når det skjæres opp og teksturen er fuktig og myk.
  • Dersom kjøttet får for høy temperatur er resultatet varmrøkt skinke. Den er ikke like lekker og myk, men smaker også svært godt.
GrillSymbol Products